Ružić čestitao Dan studenata 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je danas svim studentima u Srbiji i predstavnicima studentskih organizacija Dan studenata 4. april.

„Ovaj dan baštini snažnu ideju jasne vizije budućnosti i uloge studenata u društvu. Zahvaljujući svom znanju i obrazovanju studenti su deo društva, koji simboliše promene i inovativne ideje koje nas vuku napred. Oni su naša budućnost“, naveo je ministar.

On je ukazao da povećanje broja visokoobrazovanih ljudi predstavlja jedan od strateških ciljeva Srbije.

„To je jedan od najvažnijih uslova za dalji razvoj naše zemlje. Nastavićemo da kroz kontinuirani dijalog osluškujemo potrebe naših studenata i da im pružamo potrebnu podršku“, kazao je Ružić i podsetio da je stipendiranje jedan od načina te podrške.

On je dodao da Ministarstvo obezbeđuje širok spektar stipendija za studente na različitim nivoima, kao i da su od ove akademske godine prvi put obezbeđena budžetska mesta na master studijama.

Ministar Ružić je najavio i dalja ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zgrada fakulteta širom Srbije.

„Biti student znači biti deo populacije koja teži novim znanjima, veštinama i dostignućima. Nastavite da stičete nova znanja koja će vas odvesti ka profesionalnom uspehu. Još jednom vam čestitam Dan studenata i želim uspeh u daljem studiranju“, poručio je Ružić u čestitki.

Dan studenata obeležava se u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4. aprila 1936. godine, kada je u protestu ubijen 25-godišnji Žarko Marinović, student prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari