Ružić: Kroz program Erazmus+ 850 ustanova unapredilo rad 1

Ministar prosvete Branko Ružić prisustvovao je danas svečanosti povodom 35 godina postojanja Erazmus+ programa i 20 godina rada Tempus fondacije.

On je naveo da Srbija uspešno učestvuje u programu Erazmus+ od 2014. godine i dodao dodao da o značaju tog programa najbolje svedoči uspeh institucija iz Srbije.

„Od početka učešća u programu Erazmus+ više od 850 ustanova i organizacija iz Srbije unapredilo je svoj rad.

Svi koji su bili uključeni u program imali su priliku da poboljšaju svoje kompetencije kroz razmenu iskustava sa kolegama iz inostranstva kroz 4.300 projekata“, kazao je ministar.

On je naglasio da se postignuća programa Erazmus+ ne mere samo brojem ustanova kojima su odobreni projekti i na koje je učešće u programu imalo pozitivan efekat, već i učešćem čak 16.600 građana – nastavnika, studenata i mladih.

„Radujem se nastavku saradnje u okviru novog ciklusa ovog programa do 2027. godine i želim da budete još uspešniji prilikom prijavljivanja novih projekata“, naveo je Ružić.

On je istakao da je dosadašnje učešće naše zemlje u programima Evropske unije donelo građanima i ustanovama veliki broj prilika za usavršavanje i razmenu iskustava tokom poslednje dve decenije.

„Želeo bih da se zahvalim Fondaciji Tempus, koja danas obeležava 20 godina rada na uspešnom sprovođenju programa Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja u Srbiji i na kontinuiranoj podršci ustanovama iz naše zemlje u postizanju ovako impresivnih uspeha“, istakao je ministar.

Erazmus+ je najveći program Evropske unije koji finansira projekte u oblasti obrazovanja, obuka, mladih i sporta.

Fondacija Tempus kao organizacija zadužena za sprovođenje programa već 20 godina podržava međunarodnu saradnju u oblasti obrazovanja i doprinosi ličnom i profesionalnom razvoju građana i institucija.

Svečanosti u Rektoratu prisustvovali su i francuski ambasador Pjer Košar i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari