Ružić sa pobednicima takmičenja Ekotrofelija 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je danas pobedu studentskom timu Akademije strukovnih studija Beograd sa odseka Visoko hotelijerske škole koji je pobedio na evropskom takmičenju Ekotrofelija u Parizu.

 

Međunarodni žiri je za pobednike proglasio tim iz Srbije „Rooftop“, a njihov „Beetscuits“ – organski ekstrudirani snek proizvod od bezglutenskih žitarica i tropa cvekle proglašen je za najbolji.

Ružić je danas razgovarao sa studentima koji su proglagšeni za najbolji tim među 15 evropskih timova poznatih univerziteta iz najrazvijenijih evropskih država. Ujedno članovi tima iz Srbije bili su najmlađi učesnici.

„Zaista, istorijski uspeh. Prikazali ste Srbiju kao inovacionu destinaciju u oblasti hrane, a vaš proizvod je naša zemlja u malom. Vi ste dokaz koliko je važna podrška Ministarstva. Osim toga, vi ste promoteri srpskog znanja, veština i onog našeg borbenog karaktera i zajedništva koji u svemu pobedi kad hoćemo“, naveo je on.

Ministar je studentima poručio da nastave da rade kao i do sada.

„Bez podrške i motivacije teško uspemo u životu, zato posebno hvala i vašoj mentorki dr Ani Kalušević koja je pravi primer nastavnika“, kazao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari