Ružić: Semafor model dao rezultate 1Foto: Beta/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Ministar prosvete Branko Ružić ocenio je danas da se „semafor model“, koji je primenjivan u organizaciji nastave, pokazao kao efikasan i da je dao rezultate.

„Uspeli smo da organizujemo neposrednu nastavu u skoro svim školama uprkos izazovima. Škole nisu bile mesto širenja virusa, a neposredna nastava je organizovana u najboljem interesu i učenika i nastavnika“, naveo je Ružić u pisanoj izjavi.

On je čestitao učenicima i nastavnicima završetak prvog polugodišta i izrazio  zadovoljstvo jer se nastava od početka školske godine u najvećem broju škola odvijala neposredno.

Ministar se zahvalio nastavnom i nenastavnom osoblju na predanosti i posvećenosti i  pozvao učenike i zaposlene, da kao i do sada, pokažu odgovornost i tokom zimskog raspusta i da zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

Ružić je naveo da će Tim za škole i u drugom polugodištu, kao i do sada, pratiti situaciju i redovno donositi odluke načinu organizacije nastave.

Prvo polugodište za učenike  osnovnih i srednjih škola završava se danas, a  učenici će biti na  zimskom raspustu od sutra.

Prvi nastavni dan, odnosno drugo polugodište, počinje u  ponedeljak 24. januara 2022. godine.

Učenici na teritoriji AP Vojvodina već su na raspustu koji je počeo  24. decembra.

Nastava u Vojvodini u drugom polugodištu za srednjoškolce počinje 10. januara, dok će osnovci sesti u klupe 17. januara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari