Sa čime se sve susreću popisivači u Beogradu: Pitali su me iz koje sam stranke, a jedna žena me je isterala sa vrata

Ostavite komentar


  1. Popisivac i ne mora da bude ni izjedne stranke ali njegov bos a narocito bosov bos jeste iz neke interesne grupe. Gore pomenuti anketni podaci itekako su vredni za razna trzista i razne upotrebe. Tako da vispreni popisivac moze mnogo bolje da zaradi od nominalne zarade.

  2. Molim sve dobronamerne gradjane da ne nasedaju na lažne priče o popisu. Veliki sam protivnik av režima, ali popisivaci krajnje korektno i profesionalno obavljaju popis bez primedbe. Onima koji lazu narod neka služi na čast njihovo ponašanje

  3. Ne treba im državljanstvo da bi bili popisani, samo prijava boravka. Samo se turisti ne potpisuju.

  4. popisivaci odustaju jer je naknada za obavljeni posao mala. dosta cesto da bi popisali neki stan moraju inekoliko puta da ga obidju.Moraju da imaju i znanja , moraju da budu na obuci koja nije placena,a placanje u odnosu na proslo popisivanje pre 11 godina nista nije uvecano. Toliko od zavoda za statistiku,a verujem da su sebi za to vreme udvostrucili zaradu. Takodje nisu hteli na pocetku obuke da kazu kolika je zarada jer su se plasili da bi mnogi odmah odustali, a to se desava sad u toku popisa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.