Na poziv Jenea Maglaija, kandidata Saveza vojvođanskih Mađara za gradonačelnika Subotice, da DS izađe sa svojim kandidatom, kako bi pred građanima mogli da se organizuju razgovori i javno predstave izborni programi, iz Demokratske stranke je stigao odgovor da se to neće desiti. Tačnije, da gradonačelnički kandidat neće izaći na megdan Maglaiju, jer je do sada, prema rečima Modesta Dulića, predsednika Gradskog odbora DS, on „izrekao previše laži“ na račun njegove stranke.


„Zaprepašćen sam količinom laži koje je plasirao Jene Maglai, između ostalog i onu o pukotinama na novom bazenu. Time je on ponizio sve one koji su gradili bazen a koji njegova stranka nije mogla da izgradi za 20 godina – i građevinsku operativu i stručnu javnost, i građane Subotice. Sa njim takvim neću voditi ozbiljne političke razgovore. Tek kada se izvini građevinskoj operativi, možemo da razmišljamo o eventualnim debatama. Do tada, on je sebe diskvalifikovao i sa njim nema ozbiljnog razgovora – rekao je Modest Dulić prilikom punjenja novog bazena.

Jene Maglai je, inače, na konferenciji za štampu na pitanje novinara da li ima saznanja o pukotinama koje su se navodno pojavile na novom bazenu, rekao da je i on to čuo, ali da su to iako stručne, ipak nezvanične informacije i da lično ne može to da potvrdi.

Lažna saopštenja SNS

Povodom informacija da se u Rumi gradi veći bazen za manje novca nego što je ovaj u Subotici, Modest Dulić je optužio SNS da takođe širi laži.

– To je lažno saopštenje Srpske napredne stranke, jer je reč u stvari o skupljem bazenu, koji je pritom otvoren, dakle, bez krova i bez grejanja… Laž je osnovno sredstvo kojim se služe SNS i SVM, i ja bih pozvao sve stranke da se u ovom momentu pred izbore bavimo isključivo programima razvoja i da uporedimo naše programe i vidimo koji je bolji. Nijedna stranka, međutim, nije to uradila, nego se bave plasiranjem netačnih informacija – rekao je Dulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari