Sa preporukom Umberta Eka 1

Roman U ime Medičijevih italijanske istoričarke Barbare Frale pojaviće se sledeće sedmice u izdanju IK Kamelia izdavaštvo, u prevodu Jelene Brborić.

Rim, februar 1466. godine.

Mladi Lorenco de Mediči dolazi u Rim kako bi se pozabavio porodičnim poslovima, ali odmah se suočava s brojnim zamkama i nevidljivim neprijateljima.

Samo što je stigao, neko mu je pod sedlo zavukao drevni bodež sa srebrnom drškom i grbom s nedokučivim simbolom.

Uplašen tom nemom pretnjom, Lorenco započinje mukotrpnu istragu.

Ko mu kuje zaveru iza leđa?

A ko mu je prijatelj i zaštitnik?

Ima li to veze sa veoma unosnim poslom vađenja stipse, zbog koga je i došao?

U nastojanju da sve to dozna, ukrstiće svoju sudbinu s moćnicima poput zagonetnog kardinala Rodriga Bordžije i ambicioznim aristokratama koji spletkare po rimskoj kuriji u potrazi za bogatstvom i prestižom.

Ipak, susret koji će mu promeniti život biće onaj s Klariče Orsini, tajanstvenom plemićkom ćerkom, koja će ga nepovratno opčiniti.

Uhvaćen u vrtlog ljubavi, Lorenco postaje slep za činjenicu da će se novi neprijatelji uskoro dići protiv njega, udruženi u zajedničkoj misiji: da naslednik Medičijevih mora umreti.

„Roman naučnice koja je godine rada posvetila ovoj temi… Čita se sa uživanjem“, zabeležio je Umberto Eko povodom izlaska ove knjige.

Barbara Frale je istoričarka srednjeg veka i autorka brojnih nagrađivanih stručnih monografija.

Svetski je poznata po svojim istraživanjima templara, a bila je stručna saradnica na brojnim TV i dokumentarnim programima, uključujući i seriju I Medici.

Master of Florence, emitovanu na italijanskom kanalu RAI. U Italiji je dosad objavila pet istorijskih romana za izdavačku kuću Newton Compton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari