Šabac po uzoru na evropske gradove 1

Gradonačelnika Šapca sam upoznao na jednom skupu, pre nekoliko dana, i on mi je tom prilikom rekao da moram posetiti Šabac iz dva razloga.

Prvi razlog je „Čivijada“ i karneval koji se održavaju, a drugi povod za posetu je trenutni boravak holandske ženske rukometne ekipe. Danas sam došao i shvatio da postoji mnogo više razloga da se poseti ovaj grad. Ovo je grad sa veoma aktivnom i posvećenom upravom, upravom koja se trudi da obezbedi bolju budućnost za njene građane. Posebno mi se dopala informacija koju sam dobio od gradonačelnika, da su građani aktivno uključeni u odlučivanje i donošenje važnih odluka za život grada – istakao je ambasador Holandije.

„Pored istorije, tradicije i prirodnih lepota našeg grada, sa ambasadorom smo razgovarali i o planovima za budućnost. Za dobar razvoj našeg grada, važni su nam i prijatelji, čija iskustva nam mogu pomoći da od Šapca napravimo pravi, evropski grad. Drago mi je i što je ambasador došao u naš grad baš u ovo vreme, kada je Šabac prestonica humora i satire i kada se grad sija posebnim karnevalskim sjajem“, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i dodao da se nada da će u našem gradu ubuduće biti još holandskih kompanija.

Inače, rukometašice „Medicinara“, aktuelne šampionke Srbije, pobedile su u prvom kolu IHF Kupa holandski BOK u dve utakmice u Šapcu, sa 29:28, odnosno 31:30, i plasirale su u narednu rundu ovog evropskog takmičenja.

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opštine Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.