Šabački Crveni krst dodelio priznanja za humanost i promociju dobrovoljnog davalaštva 1Foto: Crveni krst Šabac

Na kraju Nedelje Crvenog krsta i povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi, šabački Crveni krst dodelio je priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Plakete „Široko srce“ dobili su Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“, Akademija strukovnih studija Šabac, Hram Svete Trojice na Letnjikovcu, Mesna zajednica Bogosavac i Kulturni centar Šabac.

Specijalna plaketa dodeljena je Milovanu Jovanoviću.

– Uručili smo pet plaketa Crvenog krsta Srbije, ovo je mali gest zahvalnosti svima. Uz ovaj dan, obeležavaćemo i međunarodni dan dobrovoljnih davalaca, kada će Gradska uprava dodeliti časovnike svima koji su više od 50 puta dali krv – rekao je v.d. sekretara Crvenog krsta Šabac Slavko Radovanović.

Starešina Hrama Svete Trojice Rade Todorović, rekao je da je plaketa dodeljena hramu, posvećena svim parohijanima.

– Nama je prioritet briga o čoveku i briga o deci. Sarađujemo sa organizacijom NURDOR, i sa Fondacijom Tijana Jurić i kao i do sada, trudićemo se da na svaki način promovišemo humane vrednosti i vrline dobrih ljudi – rekao je Todorović.

Šabac je ranije dobio plaketu „Grad – šampion“ za 2021. godinu, jer je u uslovima pandemije, prikupljeno više od 3.000 jedinica krvi, čime se svrstao među najhumanije gradove u Srbiji, po prikupljenim jedinicama krvi, u odnosu na broj stanovnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari