Šabić o Kentkartu i Šapiću: Ako smo protiv korupcije, ne nudimo namešten tender 1Foto: N1/screenshot

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je danas da je situacija u vezi sa raskidanjem ugovora Grada Beograda sa kompanijom Kentkarta, koja je obavljala prodaju i kontrolu karata u GSP-u, skandalozna i tipična za dešavanja na srpskoj političkoj sceni.

Odbornici u Skupštini grada usvojili su juče odluku da se jednostrano raskine ugovor sa Kentkartom, a opozicioni odbornici su tražili ostavku gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, jer postoji snimak na kojem njegov šef kabineta Nenad Milanović predstavnicima Kentkarta nudi namešten budući tender, ukoliko pristanu na raskid ugovora bez plaćanja kaznenih poena.

„Ako njegov najbliži saradnik vodi razgovor kakav smo čuili, onda to asocira na nešto što izaziva sumnju na izvršnenje krivičnog dela. Fenomen korupcije je dominatan u Srbiji. Ako smo protiv korupcije, ne nudimo namešten tender“, kazao je Šabić za N1.

Ocenio je da Šapićeva najava krivične prijave protiv Milanovića, daje doprinos cirkusu.

„Kod nas su Vulin i Vučević podnosili prijave protiv braće Vučić. Setio sam se nemačkog kancelara Vilija Branta, koji je bio žrtva afere koju je otkrila služba, njegov šef kabineta je bio obaveštajac Istočne Nemačke. Brant je dao ostavku, a ovaj otišao u zatvor“, rekao je Šabić.

Na pitanje da li na osnovu snimka može da se pokrene postpak, Šabić je rekao da smatra da je to dovoljno za osnove sumnje i pokretanje postupka od strane tužilaštva.

„Treba pribaviti sve druge dokaze, ali ono što smo čuli izaziva sumnju. Predstavnik Kentkarta je potvrdio sadržaj razgovora i to je suština. Ja mogu da snimam razgovor sa vama i to je dozvoljeno“, kazao je Šabić za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari