Namera Svetske turističke organizacije (WTO) jeste da ove godine odobri bespovratna sredstva za uređenje četiri turističke lokacije u Srbiji, pa je stoga ekspert WTO Jim Flaneri tokom posete opštini Negotin i upoznavanja sa turističkim potencijalima ove komune, obišao Rajačku i Rogljevsku pimnicu. Predstavnike svetske turističke organizacije posebno je interesovalo koliko lokalna samouprava ulaže u razvoj turizma, na koji način i koliko je spremna da pomogne vlasnicima pimnica da konkurišu za dodelu sredstava za unapređenje turističke ponude.


Jim Flaner je u razgovoru sa novinarima istakao loš utisak koji su ostavili putevi koji vode prema turističkim lokacijama, čije sadašnje stanje nije dobro za razvoj turizma. Prema njegovim rečima, internacionalni turisti žele da vide autentičnost, te je na ljudima koji vode brigu o turizmu u Negotinu da se pre svega zadrži autentičnost objekata na pimnicama, koji su jedinstveni u svetu.

– S obzirom da turisti iz sveta osim autentičnih objekata žele da nauče i nešto više o samom lokalitetu, ali i da ostvare kontakt sa lokalnim stanovništvom, i u tom pravcu treba da se radi na edukaciji – naveo je Jim Flaneri koji će tokom boravka u Srbiji obići još nekoliko turističkih odredišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari