Saga sa grafitima u parku kod Mitićeve rupe se nastavlja: Prekrečene sve poruke osim "Kosovo je Srbija" 1Foto: Branislav Božić/Danas

Nakon što su građanski aktivisti prekrečili grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“, osvanuli su danas novi uvredljivi natpisi na zidu u takozvanoj „Mitićevoj rupi“ na Slaviji, osvanuli su novi natpisi koji su u toku današnjeg dana skoro kompletno prekrečeni.

Jedini deo natpisa koji nije uklonjen jeste „Kosovo je Srbija“, a čak je uklonjeno i slovo „z“ koje se ranije nalazilo ispod dela „je“. Nije poznato ko je uklonio ostale grafite.

Saga sa grafitima u parku kod Mitićeve rupe se nastavlja: Prekrečene sve poruke osim "Kosovo je Srbija" 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Kako je Danas saznao, u toku dana primećeno je više policijskih patrola u blizini zida na kom su bili ispisani sporni grafiti.

Grafit sa natpisom „Kad se vojska na Kosovo vrati“, koji je bio ispisan na zidu koji gleda na dečije igralište u parku na beogradskom Trgu Slavija, juče su prekrečili aktivisti udruženja Krokodil i Inicijative mladih za ljudska prava, zbog čega su od komunalne milicije dobili kazne i zaprećeno im je da će dobiti prijave za „oštećenje fasade“.

Potom, u toku noći neidentifikovane osobe ispisale su nove parole – „Vučiću Šiptaru“, „Kosovo je Srbja, Z“, „Smrt domaćim izdajnicima“ i „Sloboda za Damnjana i Dejana“, koja se odnosi na vođu takozvanih Narodnih patrola Damnjana Kneževića i urednika portala Srbin.info Dejana Zlatanovića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari