U Velikom Gradištu, u ponedeljak u 14 časova, sahranjen Miroslav Ilić (24) iz Golupca, koji je 4. novembra preminuo od posledica batinjanja pošto su ga, na proslavi 18. rođendana njegove devojke, napali i pretukli maloletnik M.A. (16) i Miloš B. (18).

Sahrani su, osim roditelja Gordane i Živorada i starijeg brata Saše, prisustvovali i brojni građani Golupca, u znak poštovanja prema primernom mladiću i njegovoj uglednoj porodici. On je sahranjen u Velikom Gradištu, jer je njegova majka rodom iz tog grada, pa su se ožalošćenima pridružili i žitelji ovog grada, zajedno sa predsednicima opština Golubac i Veliko Gradište, Zoranom Pajkićem i Draganom Milićem.

Miroslav je nastradao za vreme proslave punoletstva njegove devojke Jovane M, u restoranu «Perast» u Golupcu. Oko 23 sata, na ovu proslavu «taksijem» je pristigao maloletni M.A. kao pozvani gost, u društvu svog starijeg prijatelja Miloša B, koji nije imao poziv slavljenice. Pola sata nakon njihovog dolaska, između njih i momka devojke, Miroslava Ilića, došlo je do svađe, jer se on protivio prisustvu nezvanog gosta. Svađa je potom nastavljena ispred restorana, da bi ubrzo prerasla u fizički obračun. Ilića je najpre maloletnik udario pesnicom u lice, a onda ga je Miloš B. šutnuo u glavu. Od siline udaraca, mladić je izgubio svest, pa su ga tada neki od prisutnih gostiju prevezli u Dom zdravlja u Golupcu.

«Iako roditelji nisu dužni da prijavljuju policiji ovakva slavlja, ipak je dobro da to učine, kako bi patrole, preventivno, obilazili mlade i tako ih sprečile da čine krivična dela», rekao je načelnik PU Požarevac.

Nekad i sad

Pojedini građani na jučerašnjoj sahrani, isticali su odgovornost današnjih roditelja, koji svojoj deci dozvoljavaju izlaske i slavlja u noćnim satima, bez ikakvog nadzora. «U naše vreme, u 11 sati noću završavao se izlazak i išlo se na spavanje, a danas se u to vreme tek kreće u grad. Ako se uz to doda i alkohol, koji danas piju i deca, ne samo mladi, velika je verovatnoća da će doći do ovakvih tragedija», rekli su građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari