"Šampion u pričanju gluposti": Ana Brnabić izvređala Balšu Božovića na Tviteru zbog njegovih stavova o vlasti u Srbiji 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević; Beta/Miloš Miškov

Imamo šampiona! To danas slobodno i samouvereno možemo da kažemo! Doduše, u neslavnoj disciplini lupanja gluposti i pričanja regionalnih nebuloza, ali šampionu se u zube ne gleda – objavila je na Tviteru premijerka Srbije, Ana Brnabić, u osvrtu na jučerašnje gostovanje Balše Božovića na televiziji N1.

U nizu tvitova koji je objavila na ovoj društvenoj mreži, Brnabić je uputila oštre kritike na ono što je predsedavajući Izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije, izneo kao sopstveno viđenje prilika i delovanja vlasti, kako u Srbiji, tako i u regionu.

– Gluposti koje je, bez ikakve sramote, sinoć na N1 izgovorio Balša Božović NIKO NIKADA, ni u Srbiji, ni u regionu, nije do sada izgovorio, a bogami smo do sada svašta čuli. „Ne postoji licemeran odnos Zapada prema Srbiji, već Srbije prema Zapadu“, kaže Balša. Znači, nije licemerno da UN rezolucijom 1244 obrišete pod ili zgazite teritorijalni integritet Srbije dok se kunete u nepovredivost teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja? – napisala je premijerka Srbije.

Podsetimo, komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića da Priština sprema napad na sever Kosova i da je Zapad pokazao licemeran odnos prema Srbiji, direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije rekao je da to nije istina i da jedino postoji licemeran odnos Srbije prema Zapadu.

On je upitao kako Vučić može da očekuje zaštitu od onih kojima ne želi da pruži podršku čak ni u vremenu rata u Evropi.

Ocenio je da se predsednik Srbije “iznervirao” jer je hteo da Kosovo postane deo inicijative Otvoreni Balkan, a “očigledno posle ovoga od toga nema ništa”.

Prema njegovoj oceni, Vučić je ljut i na zemlje Kvinte i Zapad, ali ne sme otvoreno da se ljuti na SAD jer zna da nije u pravu.

Božović dodaje i da nije tačno da samo Priština nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma, već da su obe strane pokušale da izbegnu obaveze.

https://rs.n1info.com/vesti/balsa-bozovic-nema-zrna-istine-ni-u-cemu-sto-je-rekao-vucic/

Komentarišući posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića, rekao je da “nema govora” o resetovanju odnosa koje su najavili predstavnici dve države.

“Dritan Abazović igra onako kako Vučić svira”, naveo je Božović.

Dodaje da su odnosi Beograda i Podgorice i dalje neiskreni ali “rade jedni drugima posao”.

– Vučić se “iznervirao” jer je hteo da Kosovo* postane deo Otvorenog Balkana, a “očigledno da od toga nema ništa”, kaže Balša, jer šta ga briga što je Vučić, kao i Rama, sto (100) puta ponovio da su svi iz regiona pozvani da učestvuju, ali da nikoga nećemo moliti. „Nije tačno da samo Priština nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma“, kaže Balša. Da odrastao čovek ne ume da broji do 15 (broj tačaka Briselskog sporazuma), to je zabrinjavajuće. Od tih 15, čak 6 je o obavezi Prištine da osnuje ZSO. Obaveze Beograda sve ispunjene! “Dritan Abazović igra onako kako Vučić svira”, kaže Balša. Balša je danas direktor nekakve „Regionalne akademije za razvoj demokratije“ i u tom kapacitetu uspeo je brutalno da uvredi demokratski izabranog premijera jedne zemlje u regionu. Zaista za respekt – napisala je, ozmeđu ostalog premijerka Srbije, komentarišući, prema njenom mišljenju, ključne poruke Balše Božovića.
Na kraju, optužila ga je da je njegov stav zapravo samo način da zaradi novac, a ne iskreno uverenje: „Zaključak se, na kraju, sam nameće: Balša Božović luta bespućima u potrazi za izvorom finansiranja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari