Saobraćajna policija tokom akcije pojačane kontrole sankcionisala preko osam hiljada prekršaja vozača teretnih vozila 1Foto: Beta/MUP Srbije

Saobraćajna policija je tokom akcije pojačane kontrole, koju je od 19. do 25. februara sprovela mreža saobraćajnih policija Evrope „Roudpol“, sankcionisala 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 vozača autobusa, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Više od četvrtine vozača teretnih vozila, ukupno 2.121, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 23, a trojica zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Prekoračenje vremena upravljanja i nepravilnosti vezane za tahografe bili su najčešći prekršaji i vozača autobusa, zbog čega je sankcionisano njih 317.

Iz MUP je najavljeno i da će saobraćajci i u narednom periodu nastaviti sa merama pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa, kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari