Ko su Šapićevi kandidati za sastav gradske vlasti? 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Među najbližim saradnicima Aleksandra Šapića, ukoliko on danas bude izabran za gradonačelnika po predlogu SNS, naći će se Vesna Vidović, predložena za zamenicu gradonačelnika od strane SNS, za koju se smatra da je „tvrda struja“ naprednjaka odnosno odana ovoj stranci i da će imati ulogu kontrole Šapića, ali i Marija Leković, osoba od Šapićevog najvećeg poverenja koja ga prati u političkoj karijeri i na funkcijama još od perioda kada su oboje bili članovi Demokratske stranke.

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, koji je „nesumnjivo dobio najveću podršku građana Beograda“, kako je rekao predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obrazlažući predlog Šapića za gradonačelnika, gradskim odbornicima predstavio je i kandidate za njegove najbliže saradnike.

Većina ovih imena su izvorni kadrovi Srpske napredne stranke, a ne nekadašnji članovi Šapićevog SPAS-a (Srpskog patriotskog saveza), koji su na izbornoj listi Aleksandra Šapića bili odbornici u prethodnom sazivu gradske skupštine.

Među njima su Vesna Vidović, koju je SNS predložila za zamenicu gradonačelnika a Šapić prihvatio ovaj predlog, kao i Marija Leković, Šapićeva dugogodišnja saradnica i „desna ruka“, kako su pisali mediji, koja je kandidatkinja za članicu gradskog veća.

Šapić je u svom obrazloženju kandidature Vesne Vidović naveo podatke iz njene biografije ističući posebno rad sa mladima i bavljenje omladinskim politikama, s obzirom da je Vidović po zvanju master vaspitač.

„Izuzetno mi je drago što će predlog za mog zamenika pripada onoj kategoriji kojoj sam se posebno obraćao u kampanji a to su ljudi koji rade sa našom decom – vaspitači, nastavnici, učitelji. Njima moramo da vratimo dostojanstvo koje zaslužuju i verujem da će se Vesna Vidović time baviti a ja ću joj maksimalno pomoći“, naveo je Šapić.

Sa druge strane, Šapić je izabrao i svoju dugogodišnju saradnicu Mariju Leković za kandidatkinju za mesto u gradskom veću. Ona je jedina na ovoj listi koja je i ranije najbliže sarađivala sa Šapićem.

Obrazlažući njenu biografiju, Šapić je podsetio da je Leković bila angažovana u opštini Novi Beograd na građevinskim i komunalnim poslovima, da je bila odbornica u Skupštini Beograda od 2014. do 2018. godine, te da je najskorije radila kao pomoćnica ministra za brigu o porodici Ratka Dmitrovića. Dmitrović, kao i Leković, bili su kadrovi Šapićevog SPAS-a (Srpskog patriotskog saveza) pre nego što se ta organizacija kolektivno pridružila SNS-u.

Leković sa Šapićem sarađuje još iz perioda dok su oboje bili članovi Demokratske stranke. U periodu pred kraj vlasti demokrata u Beogradu, Leković je bila na funkciji člana gradskog veća Beograda, za koju je sada ponovo predložena.

Osim Vesne Vidović kao moguće zamenice i Marije Leković, kao predložene za članicu gradskog veća, kandidati za novu „vladu“ Beograda, odnosno gradsko veće su i: Miloš Dangubić, Zoran Adamović, Stevo Marušić, Goran Spasojević, Boris Bursać, Vuk Mirčetić, Aleksadra Čamagić, Nebojša Petrović, Ružica Belanović, Igor Mušić, Violeta Filip, Slobodan Šolević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari