Vesićeva naslednica: Ko je Vesna Vidović i šta je kvalifikuje za zamenicu gradonačelnika Beograda? 1Foto: Screenshot/Youtube/SNS

Odbornica u Skupštini grada Beograda Vesna Vidović, izabrana na listi Srpske napredne stranke, naslediće Gorana Vesića na mestu zamenika gradonačelnika Beograda, rame uz rame sa Aleksandrom Šapićem kao prvim čovekom Beograda. Upitno je šta je kvalifikuje za tu funkciju, osim toga što je supruga predsednika opštine Savski venac Miloša Vidovića, čija je biografija takođe bila osporavana.

Ovakav izbor SNS iznenadio je širu javnost jer ime Vesne Vidović do sada nikome nije bilo poznato, te se postavlja pitanje kakve su kvalifikacije nove odbornice za obavljanje ovakve funkcije.

Ona će na mesto druge najvažnije funkcije u Beogradu doći sa 26. pozicije na izbornoj listi „Aleksandar Vučić, Zajedno možemo sve“. Visoko kotiranje na listi ukazuje da je Vidović još ranije unutar stranke viđena za neku višu funkciju u strukturi gradske vlasti.

Verovatno je zato baš ona angažovana u predizbornoj kampanji SNS da se obrati javnosti i poruči da je Aleksandar Vučić omogućio da „nove generacije žive bolje od prethodnih“, kao i da je na mladima da „odrеdimo budućnost za gеnеracijе kojе dolazе i u tomе imamo pomoć i podršku prеdsеdnika Vučića“.

Mladi su bili zadatak za Vidović i tokom kampanje, kada je zajedno sa još dvojicom stranačkih kolega, obavljala razgovore sa mladima o politikama koje sprovodi SNS, a za tako nešto i jeste kvalifikovana s ozbirom da se na izbornoj listi predstavila kao „master vaspitač“.

Rođena je 1989. godine, a prema podacima sa izborne liste, dolazi sa Savskog venca.

Ipak, nije jasno šta je to što je mladu uzdanicu SNS kvalifikovalo za funkciju koja je do sada bila veoma važna u raspodeli dužnosti u gradskoj vlasti, barem dok je na njoj bio Goran Vesić. Vidović se do sada nije naročito isticala svojim radom i angažovanjem niti je poznata široj javnosti.

Možda je na izbor nje kao kandidatkinje za zamenicu uticalo i to što je supruga predsednika opštine Savski Venac Miloša Vidovića, koji je na toj funkciji nasledio Irenu Vujović, nakon što je ona otišla na poziciju ministarke za zaštitu životne sredine.

Kada je izabran za predsednika jedne od centralnih gradskih opština, Miloš Vidović se i sam našao na udaru kritika pojedinih opoziciji bliskih medija, koji su pisali da je Vidović pre ove funkcije radio u kladionici i na društvenim mrežama često objavljivao informacije komentare o kvotama za klađenje, dobitnim tiketima i kontroverznim mečevima.

Njegova supruga Vesna Vidović do sada je bila odbornica Skupštine Beograda u prethodnom sazivu, ali ne u punom mandatu jer nije bila izabrana u prvoj podeli odborničkih mesta. Ona je na izbornoj listi SNS „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, na beogradskim izborima 2018. godine, bila kandidovana na 75. mestu a SNS je tada dobila 64 mandata.

Vidović je u prethodnom sazivu Skupštine Beograda mandat dobila tek nakon što su se neki od više kotiranih odbornika povukli. Kao odbornica u prvom mandatu nije se naročito isticala niti je pored odborničke imala još neku funkciju u prethodnom sazivu vlasti Beograda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari