Aleksandar Sapicfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić mogao bi na sutrašnjoj sednici Skupštine grada da zatraži i ostavku generalnog direktora GSP Beograd Radiše Momčilovića i finansijskog direktora tog preduzeća Dejana Krstovića, saznaje nezvanično Danas.

Šapić je već započeo “čišćenje” gradskih službi i javnih preduzeća, a na njegov zahtev ostavke su već podneli gradska sekretarka za socijalnu politiku Nataša Stanisavljević i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Razlog za čistku u gradskom saobraćajnom preduzeću mogalo bi da bude katastrofalno stanje javnog prevoza i finansija samog GSP-a, ali i činjenica, kako Danasovi izvori tvrde, da su Momčilović i Krstović “Vesićeva ekipa”.

“Odavno u GSP stoji priča da je Šapić nezadovoljan i da hoće da smeni ovu dvojicu direktora, ali je i jedna od varijanti priče bila da će im dozvoliti da ostanu na pozicijama ali da im je naložio i da završe određene “zadatke”. Ipak, najsvežija je informacija da će o njihovim mestima biti reči sutra na sednici Skupštine. Šapić im neće dozvoliti da ostanu na ključnim mestima u firmi jer se zna da su oni Vesićevi ljudi, a s obzirom na odnos koji gradonačelnik i bivši zamenik imaju, teško da će ostati tu gde jesu”, tvrdi izvor Danasa. naš sagovornik dodaje i da, ukoliko Šapić takav zahtev iznese na sednici, u preduzeću direktori već organizuju svoje „pristalice“, radnike i članove reprezentativnih sindikata, koji će doći ispred zgrade Skupštine da protestuju protiv te odluke gradonačelnika, odnosno da pruže podršku Momčiloviću i Krstoviću.

Dodatno, kako piše Nova.rs, sledeća na spisku Šapićeve “seče” mogla bi da bude i gradska sekretarka za sport omladinu Dragana Belojević.

Prema saznanjima tog portala, razlog za njenu smenu leži u poništavanju gradskog konkursa za finansiranje sportskih klubova koji je sproveden i završen pre nego što je Šapić postao gradonačelnik.

“On se s rezultatima tog konkursa ne slaže i traži da se novac, između ostalog, preusmeri za finansiranje sportskog centra „11. april“, u kome igra Šapićev vaterpolo klub Novi Beograd. Belojevićeva je to odbila pod izgovorom da je taj Šapićev zahtev nezakonit, što je i pokrenulo proceduru za njenu smenu. Belojević odbija da podnese ostavku i zato Šapić traži od načelnice Gradske uprave Sandre Pantelić da promeni Odluku o gradskoj upravi i da praktično ukine Gradski sekretarijat za sport i omladinu“, preneo je portal Nova.rs reči svog izvora, kako kažu, upućenog u funkcionisanje gradske vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari