Šapić: Višnjička banja dobija vrtić i osnovnu školu u narednih nekoliko godina 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će Višnjička banja u narednih nekoliko godina dobiti novi vrtić i osnovnu školu, a u planu je i proširenje Slanačkog puta.

Šapić je rekao da će izgranja škole i vrtića, kao i proširenje saobraćajnice početi naredne godine, preneo je gradski sajt Beoinfo.

Naveo je da je da će škola biti namenjena za obrazovanje 900 dece, dok će vrtić, koji će biti izgrađen pored škole, imati kapacitete za 270 dece.

„Sledeće godine ulazi u plan i program Grada i po dinamici potrebno je godinu dana za izradu projektne dokumentacije. Očekujemo da bi objekat trebalo da počne da se gradi krajem sledeće godine i nakon godinu, godinu i po dana ovde ćemo imati veliku školu“, kazao je Šapić.

Govoreći o proširenju Slanačkog puta, Šapić je rekao da se završetak eksproprijacije očekuje početkom 2024. godine, te će saobraćajnica dobiti još dve trake.

Dodao je da će se, nakon izgradnje tunela od Bulevara despota Stefana do Ekonomskog fakulteta, kao i novog Savskog mosta, od Višnjice do Novog Beograda stizati za 15 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari