Šapić za sutra najavio licitaciju za dodelu lokacija za splavove na Dunavskom keju 1foto FoNet/Ana Paunković

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će sutra u prostorijama Opštine Novi Beograd biti održana druga licitacija, koja je predviđena za dodelu lokacija za plutajuće objekte i splavove na Dunavskom keju, javlja Beoinfo.

Šapić je precizirao da će svi zainteresovani moći da licitiraju za 51 mesto od Ušća ka Zemunu, s tim da se neće moći licitirati za pozicije gde su smešteni objekti Vojske Srbije.

Do sada su, prema njegovim rečima, stigle 172 prijave zainteresovanih, koji su to mogli da urade do utorka u 15:30.

Podsetio je na to da je pre izvesnog vremena održana prva licitacija za dodelu pozicija za 28 objekata na Savskom šetalištu i da su do sada uklonjena 34 splava i plovna objekta sa Savskog šetališta.

Kako je naglasio, na licitaciji koja je zakazana za četvrtak postojaće dve dimenzije splavova od 700 i 450 kvadrata, a standardi će biti isti u pogledu svih ostalih uslova.

„Nadam se da će i Upravni sud doneti odluku na temu Savskog šetališta kako bismo mogli legalno da postavimo priključke za vodu i struju i to sa legalnim ormarom koji će biti potpuno bezbedan, a ne kao što su bili do sada“, rekao je Šapić.

On očekuje da će u narednih mesec ili dva svi objekti na Savi, koji nisu dobili poziciju, biti uklonjeni, a najavio je da će za petnaestak dana posetiti taj prostor na Savskom šetalištu.

„Prihod od 28 pozicija na Savskom šetalištu iznosi otprilike sto miliona dinara godišnje, dok će na drugom potezu biti znatno više jer ima 51 pozicija za plutajuće objekte“, rekao je Šapić, navodeći da će taj novac biti uložen u sređivanje šetališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari