Saša Mirković od 10. avgusta štrajkuje glađu 1Saša Mirković, bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Foto: Medija centar

Advokat Nataša Tošić, pravni zastupnik bivšeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Saše Mirkovića, tvrdi da je njen klijent bez zakonskog osnova pritvoren od 10. avgusta u Okružnom zatvoru u Beogradu i da od tada štajkuje glađu i žeđu.

Tošić je, na konferenciji za novinare na kojoj su bili prisutni i roditelji Mirkovića, medijima pokazala zdravstveni karton Mirkovića u kojem se navodi da je osuđen, ali nema podataka pred kojim sudom, po kom rešenju, da li je pritvoren ili na odsluženju zakonske kazne i koliko dugo će biti u zatvoru.

Ona je medijima pokazala i-mejl, odgovor Ministarstva pravde u kojem se navodi da „nakon izvršenih provera, u Ministarstvu pravde ne postoji nikakav predmet koji se tiče lica Mirković Saše, a u vezi njegovog izručenja iz Republike Crne Gore“.

Tošić je rekla da je Mirković lošeg zdravstvenog stanja, da ima upalu pluća i mokraćnih kanala i visok pritisak. Bivši političar i estradni menadžer Saša Mirković uhapšen je 9. avgusta u Crnog Gori, na osnovu poternice koju je za njim raspisala srpska policija zbog izdržavanja kazne od godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari