Sastanak CarGo i Komunalne policije: Sačekati sa akcijama, do odluke suda 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO

Predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić sastali su se danas u Beogradu sa načelnikom Komunalne policije Ivanom Divcem, na kome je istaknuto da se od komunalne policije očekuje da prestanu sa pružanjem asistencije saobraćajnoj inspekciji dok se sud ne izjasni o procesima koji su u toku u vezi sa oduzetim vozilima.

„Mi samo zahtevamo da se prvo poštuje pretpostavka nevinosti. Mi potpuno poštujemo zakone, te zato čekamo i sudove da reše sporove već oduzetih vozila, gde će se videti da ne postoji pravni osnov oduzimanja vozila članovima našeg udruženja koji pomažu drugim članovima“, rekao je Vučić i dodao da se Ivan Divac odazvao jučerašnjem pozivu za sastanak na kome je objasnio po čijem su nalogu delovali i da iz tog razloga danas neće biti blokade ispred Komunalne.

Međutim, Vučić napominje da „CarGo neće odustati od masovnih protesta, ako gradski organi ne odustanu od nelegalnog progona“.

CarGo: Snimak udara na člana CarGo predaćemo prvo Tužilaštvu, pa onda i objaviti

Udruženje građana „CarGo“ najavilo je da će u ponedeljak objaviti snimak na kome se jasno vidi kako je pripadnik Interventne policije udario člana udruženja „CarGo“ nakon nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila.

Predsednik Udruženja „CarGo“ najavio je da će ovaj snimak kao dokaz biti prvo predat tužilaštvu, a onda i prosleđen medijima i objavljen na društvenim mrežama.

„Nažalost, juče je u Batajnici ograničeno pravo na rad pokušajem Komunalne policije da nam opet nezakonito oduzmu vozilo, ali je zgaženo i ljudsko pravo kada je pripadnik Interventne jedinice udario kolima našeg člana Udruženja, Momira Nikčevića, za šta imamo i dokaz – snimak na kojem se sve jasno vidi i preko kojeg se može lako identifikovati koji policajac je u pitanju“ rekao je predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić.

Vučić je dodao da su članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića.

„Verujemo u našu policiju i čast velikog broja njenih pripadnika. Nažalost, među njima ima onih koji su prekoračili svoja ovlašćenja u jednoj nečasnoj akciji, kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije“, rekao je Vučić i izrazio nadu da će se uskoro ovakve akcije obustaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.