Sastanak FEMOZA-e u Pirotu 1Foto: Slobodna zona Femoza

Tehnički sastanak povodom pripreme godišnjeg Samita Svetske federacije slobodnih zona (FEMOZA) održan je danas u Slobodnoj zoni Pirot .

Sastanku su prisustvovali predstavnici FEMOZA-e predsednik Juan Torrents i član Izvršnog odbora Aleksandar Simonović, predstavnici Ministarstva finansija Republike Srbije Uprave za slobodne zone – direktor Milan Ristić i viši savetnik Vidak Tomić, predstavnici Slobodne zone Luke Bar Ljubo Đukanović i Nikola Nikezić, predstavnica Industrijskih zona Bugarske Danijela Stefanova, predstavnik Industrijskog parka „Great Stone“ iz Belorusije Aliaksandr Duko i predstavnik kompanije Grammer Pierluigi Gione. Domaćin skupa bio je potpredsednik FEMOZA-e i izvršni direktor Slobodne zone Pirot, dr Dragan Kostić.

Na sastanku je razmotreno osnivanje Agencije za investicije i promociju, specijalizovane za slobodne i specijalne ekonomske zone kroz promotivni portal, inicijativa Belt and Road i uloga zona u njoj, dogovor i koordinacija programa, panel diskusija i liste govornika na Samitu FEMOZA-e, koji je zakazan za 4. i 5. jun 2018. u Ženevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari