Savez antifašista Vojvodine: Fašizam na sigurnom u Novom Sadu 1Foto: www.novisad.rs

Savez antifašista Vojvodine, povodom nacističkih grafita protiv Predraga Kona a potom i Dinka Gruhonjića koji su se pojavili u ovom gradu,  saopštio je da je fašizam našao sigurnu kuću u Novom Sadu.

Kako navode u svom reagovanju, svaki napad na bilo kog čoveka samo iz razloga što je druge nacionalnosti, drugog političkog usmerenja, vere ili neke druge usmerenosti, jeste znak narastajućeg fašizma u ovoj državi čemu se Savez antifašista Vojvodine protivi i osuđuje.

– Odbijajući da vidi očigledno, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je rekao da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i Holokaust. Bolesni pojedinac, ili grupa takvih, ponovo se javio i ovaj put sve to, i mnogo gore, priredio novinaru Dinku Gruhonjiću. Tako je opovrgao gradonačelnikove ocene o slučajnosti i neorganizovanom karakteru ovakvih događaja u glavnom gradu Vojvodine. Ponovićemo, slučajnost po slučajnost, neće biti da je sve to slučajnost – navodi Duško Radosavljević, predsednik Saveza antifašista Vojvodine.

U SAV-u podsećaju da nijedna izjava, politička ili druge vrste, sa kojom se neko ne slaže ne može da bude razlog da se čovek poziva na fizičko ili drugo kažnjavanje, ili egzekuciju, da se maltretira on i njegova porodica i prijatelji, jer to jeste znak fašizma.

Oni su zatražili od nadležnih institucijaiI tužilaštva da učine sve što je u njihovim ovlašćenjima da počinioci budu privedeni licu pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari