Savo Manojlović ministru Momiroviću: Proći ćeš kao Zorana Mihajlović 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je bila pogrešna odluka prošlog saziva Vlade Srbije, u kojoj je i sam sedeo, da zaustavi „priču o litijumu“.

Kako će se ta priča odvijati u narednom periodu videćemo, ali ne možemo da ignorišemo perspektive koje ona otvara, rekao je Momirović. Sa druge strane, Savo Manojlović iz pokreta „Kreni-promeni“ poručuje Momiroviću da će „proći kao ministarka Mihajlović“.

– To je taj manir naših ministara da se utrkuju ko će više služiti interesima stranih kompanija. Vi imate sada ministre Rio Tinta koji otvoreno lobiraju protiv interesa svoje zemlje. Amerikanci imaju svoje ministre, Rusi imaju svoje ministre i direktore javnih preduzeća, Kinezi svoje, Nemci imaju ministre i predsednika Privredne komore, čak je i Zemunski klan imao svoje ministre u prethodnoj vladi – navodi Manojlović za Danas.

On dodaje da jedino narod Srbije i svi njeni građani nemaju svoje ministre u Vladi koju oni plaćaju.

– Ministri treba da vode računa o interesima građana Srbije, Ustavu i zakonima ove zemlje i jasnom stavu naučnika koji govore da ćemo uništiti ekološki Srbiju za minoran profit. Srbija ima najnižu rudnu rentu u Evropi. Samo četiri odsto ostaje Srbiji, sve ostalo uzimaju strane kompanije. U drugim zemljama rudna renta ide i do 20 odsto, ali oni nemaju ministre koji za mrvice žele da unište sopstvenu zemlju. Ko se od ministara bude ponašao kao Zorana Mihajlović, proći će kao Zorana Mihajlović – poručuje Manojlović.

Pokret „Kreni-promeni“ održao je pre tri dana performans ispred zgrade ambasade SAD u Beogradu zbog podrške ambasadora Kristofera Hila kompaniji Rio Tinto i iskopavanju litijuma u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari