SBB kompanija obeležava 20 godina postojanja 1Foto: Promo/SBB

Kompanija koja 20 godina ponosno nosi ime Srpske kablovske mreže (Serbia broadband – SBB) obeležila je dve decenije uspešnog poslovanja i predstavila planove za budućnost.

U pozorištu Madlenianum u kome je otpočelo obeležavanje jubileja, prisutni su mogli da na multimedijalnom performansu vide kako je kompanija, koja je počela sa radom u Kragujevcu, izrasla u najveću vodeću telekomunikacionu i medijsku kompaniju u Jugoistočnoj Evropi – United Grupu.

„U godini značajnog jubileja kompanija SBB koja zvanično ima najbrži internet u zemlji, prema merenju renomirane kompanije Ookla, podiže brzine interneta do 50%, a svim svojim korisnicima omogućiće pristup najvećoj i najbržoj mreži sa brzinama interneta do 1 Gbps“, najavio je izvršni direktor SBB kompanije, Milija Zeković.

„Do sada smo stvorili 19 GIGA gradova u Srbiji, a do kraja ove godine biće ih ukupno 35, što znači da će čitava mreža u zemlji biti digitalizovana. Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju. Naš sledeći cilj je izgradnja 10 GIGA optičke mreže, kada će super brzi internet učiniti da naši korisnici imaju pristup jednoj od najbržih mreža u Evropi“, poručio je Zeković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.