SDA Sandžaka traži formiranje civilne zaštite 1Sulejman Ugljanin Foto: SDA

SDA Sandžaka je, u saopštenju za javnost, zatražila da se, u Novom Pazaru , formira civilna zaštita.

Partija Sulejmana Ugljanina  traži formiranje „bez odlaganja“ i poziva se na odluku gradskog parlamenta o formiranju civilne zaštite,koja je doneta na predlog te partije. Nema ništa sporno da se skupštinska odluka realizuje, ali je neprimerno da se na tragediji ubiraju jeftibi politilki poeni.

Povod za reagovanje je izbijanje požara u stambenom bloku „simpo“ u novopazarskom naselju Lug. Požar je izbio na četvrtom spratu zgrade i  u kojem je život izgubila sedamdesetčetvorogodišnja teško pokretna Hajrija Trtovac,koja je u stanu živela sama. SDA Sandžaka je za ovu tragediju optužila nesposobnu „vatrogasnu službu MUP Srbije u Novom Pazaru“.

„Velikosrpska politika, u svim segmentima i oblastima života, konstantno ispoljava nebrigu za ličnu i imovinsku sigurnost građana Sandžaka. Odgovornost je, pre svega,Vlade Srbije,koja u kontinuitetu pokazuje maćehinski odnos prema građanima Sandžaka“ – ocenjeno je u saopštenju te partije.

Požar je izbio oko 10,30h.Vrlo brzo su na lice mesta stigli policija,vatrogasna jedinica i ekipa Hitne službe, koja je mogla samo da konstatuje smrt starice.

Vatrena stihija oštetila je još nekoliko susednih stanova. Uzroci požara se ispituju.Za nepune dve godine,ovo je drugi požar u novopazarskim višespratnicama u kojem je bilo žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari