SDA Sandžaka traži zabranu koncerta Bore Đorđevića u Prijepolju 1Foto: www.wikipedia / Julian Nitzsche

Roker Bora Đorđević je nepoželjan u Prijepolju i treba mu zabraniti, večerašnje, gostovanje u tom sandžačkom gradiću.

To je stav SDA Sandžaka, koja je, od prijepoljskih lokalnih vlasti, zatražila da zabrani Đorđevićev nastup,

Odbor te stranke u Prijepolju, u saopštenju, je ocenio da je „nedopustivo da se prijepoljska biblioteka koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đorđevića“.

„Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca, masovnih ubica i borbi protiv novog svetskog poretka“ – navodi se u saopštenju i podseća na koncert grupe „Riblja čorba“, održampg u Beogradu 2007.godine, kada je Đorđević članove benda predstavio kao „Veselina Šljivančanina, Biljanu Plavšić, Milorada Ulemeka – Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju“.

Prijepoljski odbor SDA je poručio da svi koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a „ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko institucija kulture, kakva je prijepoljska biblioteka“.

Odgovorni u biblioteci „Vuk Karadžić“ pozvani su da otkažu gostovanje Bore Đorđevića i „da u svom radu više pažnje posvete lokalnim piscima i mladim umetnicima, kojima je potrebna podrška“.

Ta kulturna institucija, za večeras, u svojoj letnjoj čitaonici, zakazala je veče rok poezije. U programu učestvuje Bora Đorđević, uz pratnju grupe „Beli anđeli“ iz Prijepolja. Biblioteka je saopštila da će to biti „dobar provod uz stihove i muziku, koja je obeležila više od pedeset godina domaće rok scene“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari