SDA: Ubistvo naloženo iz MUP 1

Stranka demokratske akcije Sandžaka traži od Ministarstva unutrašnjih poslova, Tužilaštva i Policijske uprave u Novom Pazaru zvanične izvještaje o događaju u kojem je život tragično izgubio Fahrudin Skarep iz Tutina i nalaze sudskog veštaka na osnovu izvršene obdukcije.

Kako je saopšteno, SDA Sandžaka kao parlamentarna stranka će podneti krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića, koji je u svojstvu ministra policije, 1. oktobra, u izjavi o ovom slučaju, zasnovanoj na neistinama, želeo da opravda to svirepo ubistvo i da okrivi ubijenog.

Na osnovu izjave policajca koji je izvršio zločin i njegovih kolega na mjestu događaja, očigledno je da se radi o dobro osmišljenom, planiranom i stručno izvedenom zločinu, naloženom iz vrha MUP radi skretanja pažnje javnosti sa socijalnih protesta i nezadovoljstva građana širom Srbije, piše u saopštenju.

Ovaj hladnokrvni i profesionalno izveden zločin rezultat je dugogodišnjeg tolerantnog odnosa državnih organa Srbije prema zločinima izvršenim u Sandžaku u zadnje tri decenije, za koje niko nije adekvantno kažnjen, a pri čemu su žrtve bili Bošnjaci, navodi SDA.

U sapštenju se kao primeri navode: ubistvo Rama Berba, Sabahudina Čauševića, otmica u Sjeverinu i Štrpcima, uključujući i pokušaj ubistva predsjednika SDA Sandžaka Dr. Sulejmana Ugljanina, 17. januara 2009. godine, u službenim prostorijama stranke.

Kako je saopšteno, SDA Sandžaka poziva građane Sandžaka da nezadovoljstvo i protest izraze na miran i dostojanstven način i da ne nasijedaju na provokacije ministra policije, kako ovaj slučaj ne bi bio zloupotrebljen za izazivanje međunacionalne netrpeljivosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari