Sekire, kuhinjski noževi, tragovi krvi: Lalić na suđenju Belivukovoj grupi objašnjavao fotografije iz Ritopeka 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Na suđenju grupi Veljka Belivuka u Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno predstavljanje fotodokumentacije.

Na samom početku, predsedavajuća sudskog veća Vinka Beraha osvrnula se na jučerašnje prekidanje glavnog pretresa usled rasprave sa advokatima.

Ona je upozorila predstavnike odbrane i skrenula pažnju na neprimereno ponašanje „pojedinih branilaca“.

Beraha je pozvala branioce da se pridržavaju Kodeksa profesionalne etike advokata i najavila da će ubuduće striktnije sprovoditi disciplinske mere u nameri da zaštiti svoj i ugled suda.

Advokat Jakša Peković istakao je povodom jučerašnjeg incidenta da se u javnosti stvorila slika kako odbrana „pokušava da spreči izvođenje dokaza“, što je ocenio kao pogrešno.

Okrivljeni Marko Miljković postavio je nekoliko pitanja svedoku-okrivljenom o izgledu i sadržaju prostorija i objekata u kući u Ritopeku.

On je pitao o detaljima kao što su boje teksture pločica i podova, broju i rasporedu utičnica i štekera, kao i prostornom rasporedu objekata na samoj parceli.

Tokom kasnijeg predstavljanja novih fotografija, Lalić se izjašnjavao o sadržaju kuće i garaže, a na fotografijama su se mogli videti tragovi krvi, kao i odevni predmeti poput šala sa motivima FK Crvena zvezda.

Takođe se na fotografijama video i elektrošoker, kao i sekire i više kuhinjskih noževa.

Komentarišući izgled garaže, on je istakao da na fotografijama „fali dosta elemenata“, te objasnio gde se najpre nalazila mašina za mlevenje mesa, pre nego što je preneta u skrivenu sobu.

Lalić je ukazao i na vidno oštećenje na garažnim vratima koje je nastalo tokom otmice Lazara Vukićevića.

On je objasnio i da se na fotografijama vidi prostor u dvorištu gde su paljene stvari, između ostalog i Gorana Veličkovića, nakon njegovog ubistva.

U glavnom delu sudnice Specijalnog suda i danas su sedeli okrivljeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, a planirano je da nakon završetka prikazivanja kompletne fotodokumentacije bude izdvojeno vreme za njihova, ali i pitanja ostalih okrivljenih.

Advokati odbrane su i danas podneli procesne predloge u kontekstu načina na koji se predstavlja fotodokumentacija, nakon čega je predsedavajuća, uz premišljanje, odlučila da nastavi sa prvobitnim tokom.

Podsećamo, drugi deo jučerašnjeg glavnog pretresa u Specijalnom sudu u Beogradu grupi Veljka Belivuka prekinut je dvadesetak minuta nakon početka usled rasprave predsedavajuće sudskog veća Vinke Berahe i advokata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari