Sektor za vanredne situacije "bogatiji" za 108 novih vatrogasaca-spasilaca 1Foto: FB/MUP

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas je osnažen sa 108 novih vatrogasaca-spasilaca, polaznika 13. klase Obuke za prijem pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kojima je rešenja za prijem u radni odnos uručio v. d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Po uručenju rešenja, Čaušić je novim vatrogascima poručio da ulaze u službu koja se snažno i brzo razvija i da su izabrali posao koji nije lak, koji je jedan od najtežih i najzahtevnijih.

„Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka, ali neka oprez bude pratilac na svim vašim intervencijama. Čuvajte sebe i čuvajte vaše kolege. Mi ćemo se truditi da vam obezbedimo što bolje uslove, jer su vatrogasci-spasioci po svojoj organizaciji, znanju i obučenosti među najboljima u Evropi i zaslužujete i najbolju opremu i najbolje uslove“, rekao je Čaušić, a prenosi pres služba MUP-a.

Ukazao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što ima priliku da im u ime ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića uruči rešenja o prijemu u radni odnos i poželi dobrodošlicu.

Govoreći o jačanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, Čaušić je istakao da je samo ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova rekonstruisalo 30 objekata vatrogasno-spasilačkih jedinica, da se završavaju objekti u Aleksincu i Kuli, da je započeta izgradnja objekata u više gradova u Srbiji, kao i sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu.

„Prvi kontingent od ugovorenih i kupljenih 77 vatrogasnih vozila nam stiže ovih dana, a u narednih par meseci će stići i ostala vozila“, rekao je Čaušić.

Aleksandar Milošević, u ime svih polaznika koji su dobili rešenja za prijem u radni odnos, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na ukazanoj prilici i istakao da će sa ponosom obavljati poveren posao.

„Kada smo se prijavili na konkurs“, kako je rekao, „znali smo da kao najbolji kandidati koji su izabrani u strogom procesu selekcije moramo biti još bolji, dati svoj maksimum, grabiti znanje i veštine kako bismo ostvarili san kojem smo težili“.

„Danas pred vama stojimo obučeni, naučeni i spremni da budemo dostojni statusa ravnopravnih članova i da to svojom požrtvovanošću i hrabrošću, međusobnim poverenjem časno zaslužimo“, kazao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari