Elektrodistribucija: Naše ekipe prepolovile broj kvarova, trenutno bez struje 55.000 potrošača 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Elektrodistribucija Srbije objavila je danas da, zahvaljujući angažovanju ekipa tog preduzeća, broj korisnika bez napajanja električnom energijom trenutno iznosi oko 55.000, što je oko 1,54 odsto ukupnog broja korisnika tog distributivnog sistema, čime je broj kvarova u odnosu na noćas smanjen za pola.

Istaknuto je da su sve raspoložive ekipe tog preduzeća nastavile intenzivno saniranju posledica velikog nevremena, praćenog obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom, koje je nanelo velike štete distributivnoj mreži širom Srbije.

Najteža situacija je, kako je navedeno, i dalje u delovima Кolubarskog, Zlatiborskog, Mačvanskog i Moravičkog upravnog okruga.

Poručeno je da će posao na otklanjanju kvarova biti nastavljen neprekidno, sve dok ne budu sanirani svi kvarovi i obezbedjeno potpuno redovno snabdevanje električnom energijom.

Ukazano je da je otklanjanje kvarova otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predelima.

Ranije danas načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović rekao je da više od 90.000 potrošača u Srbiji nije imalo struju.

Babović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je najteža situacija u Zlatiborskom okrugu, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu gde ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem.

Prema njegovim rečima, u odnosu na ranije situacije, kada je veliki broj jedinica lokalne samouprave proglašavao vanrednu situaciju, sada je to učinila samo Ivanjica. U toku dana i na teritoriji opštine Lučani proglašena je vanredna situacija.

„Bolje smo se snašli nego prethodnih godina. Sektor za vanredne situacije je 8. oktobra započeo aktivnosti za pripremu zimske sezone, okupili smo resorna ministarstava, imali smo kooridnacioni sastanak na kome smo se dogovorili kako ćemo da radimo“, rekao je Babović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari