Selaković: Zvaničnici Libana zahvalili se Srbiji na donaciji vakcina i drugoj pomoći 1Foto: FoNet/MSP

Ministar spoljih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Bejrutu sa predesnikom Libana Mišelom Aunom i premijerom Hasanom Diabom koji su se zahvalili Srbiji na vakcinama protiv korona virusa i odluci o donaciji 45 tona prehrambenih proizvoda, saopštilo je resorno Ministrastvo.

Selaković je istakao da je na sastancima bilo reči i o drugim vrstama pomoći koje bi Srbija eventualno mogla da pruži Libanu, kao i o različitim vidovima poboljšanja bilateralne saradnje, ne samo na polju saradnje dva ministarstva spoljnih poslova, već naročito na polju ekonomije.

On je naglasio da su se libanski zvaničnici posebno interesovali za ekonomske uspehe Srbije i za sve što je u urađeno, naročito od 2014. godine na polju fiskalne konsolidacije, ekonomskog oporavka, reindustrijalizacije zemlje, ozbiljne izgradnje infrastrukture, kako putne, tako i socijalne, zdravstvene i obrazovne, ali i za ključ uspeha u borbi Srbije protiv pandemije korona virusa.

Selaković je uručio danas u Bejrutu 20.000 doza Sputnjik V vakcina protiv korona virusa kao prvi deo pomoći od 40.000 vakcina koje je Srbija donirala Libanu. On će i sutra boraviti u Libanu, a sastaće se, između ostalih, sa komandantom UNIFIL-a, general-majorom Stefanom DelKolom i posetiti pripadnike Vojske Srbije u misiji UN u Libanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari