Senat Univerziteta u Beogradu odbacio žalbu Siniše Malog 1Foto FoNet Milica Vučković

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je na današnjoj sednici potvrdio odluku Odbora za profesionalnu etiku o odbacivanju žalbe ministra finansija Siniše Malog kao neosnovane.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić nije želeo posled sednice da novinarima pojasni na šta se Mali konkretno žalio, a kako nam je naknadno objašnjeno, odbijen je kao neosnovan predlog Siniše Malog od 22. avgusta 2022. godine za izmenu odluke Senata o poništavanju diplome o stečenom naučnom nazivu doktora nauka.

Prema onome što nam je nezvanično rečeno, žalba Malog usledila je nakon odluke Ustavnog suda kome se takođe žalio, a u delu obrazloženja Odbora za profesionalnu etiku koji je rektor pročitao na sednici Senata piše da postupak kao što je plagiranje, koje je u ovom slučaju dokazano, ne može protokom vremena da postane moralno prihvatljivo ponašanje.

Novinari nisu dobili materijal za sednicu Senata, niti odluku koja je danas usvojena, a više detalja o tome nisu znali da nam objasne ni pojedini prorektori Beogradskog univerziteta.

Na sajtu UB nema odluke Odbora za profesionalnu etiku koju je Senat potvdio, a to telo tokom trajanja postupka u vezi sa doktoratom Siniše Malog nije bilo dostupno za bilo kakvo pojašnjenje.

Podsetimo da je Senat 21. decembra 2021. doneo odluku o poništavanju diplome i dodatka diplome o stečenom nazivu doktora nauka Siniši Malom nakon što je utvrđeno da je on plagirao svoju doktorsku disertaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari