SEPEN: Izradićemo Studiju stanja sistema upravljanja ambalažnim otpadom 1Foto: Pixabay / pasja1000

Upravni Odbor Udruženja za ambalažu i zaštitu životne sredine SEPEN izradiće Studiju trenutnog stanja sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji i preporuka za njegovo unapređenje, koju će sprovesti kompanija odabrana na međunarodnom tenderu Deloitte Advisory Sp.

Očekuje se da ova studija, koju će SEPEN samostalno finansirati, ponudi informacije o rezultatima i funkcionalnosti postojeće šeme produžene odgovornosti proizvođača, kao i uvid u probleme sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Takođe, studija će se baviti i identifikacijom i verifikacijom količine ambalaže koja se proizvodi u Srbiji, količine ambalažnog otpada koji se generiše, utvrđivanjem osnovnih trendova u narednom periodu, kao i opredeljivanjem mogućih mera za unapređenje postojećeg sistema.

SEPEN je član organizacije EUROPEN sa više od 40 najvećih evropskih kompanija koje predstavljaju skoro sve segmente lanca vrednosti iz oblasti pakovanja, kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.