Sergej Trifunović o dilemi pilates ili joga: Vladika Irinej Bulović bolje da ćuti o pilatesu kad se nije oglasio povodom odlikovanja Šešelja 1foto FoNet/Aleksandar Levajković

Glumac Sergej Trifunović prokomentarisao je da kad bi vladika Irinej Bulović ušao u zavet ćutanja, bila bi to jagoda na šlagu jedne fantastične karijere duhovnika.

On je to napisao na svom Tviter nalogu a povodom jedne od dilema pokrenutih u javnosti da li treba upražnjavati jogu ili pilates.

Međutim, ono što je zanimljivo je da je ovu temu i dilemu pokrenula Srpska pravoslavna crkva.

Vladika Grigorije je na društvenim mrežama juče naveo da se joga može praktikovati kao sistem vežbi istezanja, ukoliko se iz njega izuzme bilo kakav religijski kontekst.

Međutim, na njegovu objavu je oštro reagovala Srpska pravoslavna crkva, “prekorevajući” vladiku Grigorija i navodeći u saopštenju da sekvence telesnih vežbi u jogi predstavljaju upravo religijske poruke, te poručujući ljudima da se umesto jogom bave pilatesom.

„Razmišljam nešto kao vernik i pravoslavni hrišćanin: kad bi prečasni vladika Irinej Bulović ušao u zavet ćutanja, bila bi to jagoda na šlagu jedne fantastične karijere duhovnika.…jer ako se njegovo prevashodstvo nije oglasilo povodom odlikovanja optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, bolje da tiću o pilatesu, na svih osam jezika koje govori“, napisao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari