U nekoliko jučerašnjih odvojenih bombaških napada u Iraku je 31 ubijena osoba, dok su desetine povređene, saopštili su irački policijski i medicinski zvaničnici. Napad s najvećim brojem žrtava se dogodio u gradu Hili na jugu Iraka, gde je u dve eksplozije automobila bombi poginulo osmoro, dok su ranjena 22 čoveka, rekli su neimenovani policijski izvori.


Ostali napadi dogodili su se na pijacama i autobuskim stanicama u gradovima Divanija, Basra, Kut, Samara, Madain i Mahmudija, pri čemu je poginulo 23 ljudi. Broj žrtava potvrdili su medicinski zvaničnici koji su, kao i policijski zvaničnici, govorili uz uslov da ostanu anonimni. U Iraku traje najgori talas nasilja u proteklih nekoliko godina, što pojačava strahove da zemlja klizi ka punom građanskom sukobu koji je bio najizraženiji tokom 2006. i 2007. godine, kada je broj mrtvih mesečno prelazio tri hiljade ljudi, javila je Sinhua.

Kako je ranije rečeno iz Misije Ujedinjenih nacija za pomoć Iraku, od januara do septembra ove godine u Iraku je ubijeno šest hiljada, a povređeno više od 14.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari