Šešeljev govor mržnje uz ćutanje vlasti

Na meti lidera radikala i osuđenog ratnog zločinca našao se i tek preminuli novinar Dejan Anastasijević

Ostavite komentar


  1. Zanimljivo, Danasovi kolumnisti, a ni antibotovi, nikad ne pomenu Sergejeve laži, vređanja, natpise „Leči se!“, „Vučiću pederu!“, pretnje ubistvom Vučiću i njegovoj porodici. Je li to zato što je Vučić predsednik? Ako neko preko društvenih mreža bilo što kaže o novinarima, sva udruženja odmah traže hapšenje. I uglavnom se otkriju te barabe. Ali, šta je sa ovim drugim barabama? Imaju li administratori muda da to pitaju glodura?

      1. Akcije predsednika jedne države zaslužuju najveću pažnju i proveru bilo kojih medija, jel to dolazi sa pozicijom.

        Ne može da se poredi sa pozicijom koju za sada ima Glumac. Tako da je absolutno za to.

        A da jedan parlamentarac (ili više, mahom radikali) budu dozvoljeni da se ovako ponašaju je prvo sramota za državu i instituciju parlamenta pa onda za sve ostale.

        VELIKA SRAMOTA

      2. Kakve veze imaju?! Dobre,čim su tu gde jesu! Samo raspiruju mržnju i pozivaju na nasilje a niko ih ne procesuira…

    1. Vidis,Danas objavi tvoj komentar za razliku od rezimskih medija koji ne objavljuju nikakve kritike na racun vlasti.

      1. To je tačno isto kao što je tačno da nam spremaju Murtu umesto Kurte pa za 8 ili 12 godina da ponavljamo istoriju,jel za to šetate?

    1. Niko. Osim njegovog ranijeg ucenika, Vucka-potrcka, koji je u medjuvremenu postao predsednikom Srbije, pa sve gradjane okolo jase do iznemglosti.

  2. Pa naravno da Vucic to ne komentarise. Nije Seselj samo formalno bio njegov shef. Seselj je Vucicev Guru, u pravom smislu reci.
    Odavno je jasno da Vucic nije uopste tip lidera, tj vodje. On je postao vodja samo sticajem okolnosti, jer je Toma Nikolic izbacen iz SRS, itd. Ali psiholoski, Vucic je covek kome je potreban vodja.

  3. Pa ako mu je Toma politicki ootac, Seselj mu dodje kao politicki deda, malo godine nestimaju ali to se u politici podrazumeva, a sta ste ocekivali od Seselja, pa on je ogledalo stanja vlasti tj A .VUCICA

  4. Već od devedesetih godina se pitam- koji rodoljub se tako ponaša kao Šešelj?
    Agresivno, primitivno, destruktivno… prosto sve na štetu Srbije koju on hoće da “ zaštiti” i koju toliko “voli”. A što ga AV toleriše je jasno: bivši đak Mora da sluša inače će da nadrlja. Ko s đavolom tikve sadi….

  5. Fatalna trojka za Srbiju. Valjda zbog onakvih slika kažu da jedna slika kaže više od 1000 reči.

  6. Seselj kaze sta Vucic misli.
    Oni su nacionalna sramota, a njihova pojava tera na povracanje.

  7. Samo me jedno zanima, dokle će služba da toleriše da Vjekoslav radi na štetu Srbije, a u interesu svoje matične države..?

    1. Sef titove udbe stane dolanc, je vjekoslava domagoja seselja (u daljem textu: ‘stvar’) lepo upakovao i poslao preko bosanskog odeljka, hakije i hamdije pozderca do srBskog odeljenja kod ‘oca nacije’ cika dobrice, cosica! ‘Stvar’ se dobro primila, zato sto je tak’a sredina, odgovarajuca, i eto ti ga !! ‘Stvar’ proklijala i sad ima naslenike..Jezivo, ali vrlo jednostavno !!

    2. vjekoslavova psovka
      nam govori (pripadnost psovki u sfrj)
      sve o podrijtelu
      njegovom.

  8. Koje vlasti,pa on je u vlasti samo ilegalno za naivne.On i Vucic igraju ulogu dobrog i loseg pandura a naivno stado toj predstavi veruje.

  9. Treba razumeti i Šešelja, nije njemu nimalo lako. To je jedan star i vrlo, vrlo bolestan i krajnje ogorčen čovek, koji vidi da više nema nikakvu moć da bilo šta pokrene, pa mu je zato preostalo samo još bolesno i zlobno pljuvanje po društvenim mrežama kao u slučaju novinara Anastasijevića. Plus povremeno budalisanje s paljenjem nečije zastave. Od projektanta granice Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, danas je spao na to da bude tužni pajac i potrčko svog nekadašnjeg potrčka. E, stvarno, kakva impresivna karijera!
    Nije njemu nimalo lako jer ne može biti lako čoveku koji u sebi ne nosi ništa drugo osim neopisive količine bolesne mržnje, osvete, zlobe i pakosti, a sve to kombinovano s osećajem užasne nemoći da bilo šta promeni tako da bude kako on hoće. Taj mora da ujeda oko sebe čim se probudi!
    Kažu da je poremetio umom još dok je robijao u Zenici. Kruže razne (i vrlo ružne) priče o tome šta je on tamo preživeo, ali šta je tačno bilo to samo on zna. Fakat je da je odatle izašao kao sasvim drugi i krajnje poremećen čovek. Od tada je počeo da vodi svoj lilni krstaški rat protiv svega normalnog i od tada ima tu bolesnu želju da se svakome sveti i svima pokaže ko je on!

  10. Ološ, patološki sadista, kukavica i ratni zločinac. Vučiću trebs da te je sramota tvoga tate.

  11. Fascinantno je da se stalno priča o „nasilju opozicije“, oslanjajući se na performans sa motornom testerom koji simbolično prikazuje besomučno kasapljenje stogodišnjeg drveća po Beogradu….A o nasilju Šešelja, o nasilju Jutke i njima sličnih, niko sa vlasti i ne zbori… ili još gore, glorifikuje se…. Kakva zamena teza!

  12. Vidim po komentarima da nekima odgovara da se po Srbiji siri prostakluk i strah od posledica izrazavanja svog misljenja. Ne shvataju koliko je opasno po Srbiju, kao drzavu, da se siri ovakva mrznja i ne tolerancija..U nedostatku „neprijatelja“ oni sami stvaraju neprijatelje Srbiji. Beda ovoga svega je sto se, na dnevnoj bazi oglasavaju, sa istih medija, i vlast i Seseljoidi. Svako ko gleda sa strane vidi da je to u stvari jedna te ista klika. Samo im je ime drukcije.

  13. Jadni su ti radikali!Drze se tog njihovog vodje, te mobilne septicke jame, bez trunke mozga, dostojanstva i cula mirisa.

  14. Vi kao list ste toliko jadni da nemam reči,kao i karikatura na naslovnoj stranici.Ja se i neslažem sa Vučićem u svakom pogledu,ali on i dalje ima apsolutnu većinu u svim srgmentima,a ti se u skladu sa vašom prozapadnom demokratijom ,MORA poštovati.

    1. Ti si jadan , a sto citas ovaj list , ja informer ne bi otvorio ni u ludilu cak ni vatru ne bi zalozio sa njim.

    2. Ništa se ne mora, osim u totalitarnim sistemima. Ne znate vi ni šta je zapad ni šta je demokratija, ali nastavite da se trudite. Možda ćete nešto naučiti uskoro. A možda i nećete.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.