Šest javnih konkursa ove godine u Novom Pazaru: Za medije, poljoprivrednike i udruženja građana 1Foto: Beta/Ishak Slezović

Planom javnih konkursa, za ovu godinu, koje je usvojilo Gradsko veće Novog Pazara, predviđeno je šest raspisivanja konkursa za sufinansiranje i finansiranje projektnih aktivnosti medija, poljoprivrednih proizvođača i udruženja građana.

Za te namene, iz gradskog budžeta, biće izdvojeno 116 miliona dinara. Najviše će biti izdvojeno, 104 miliona dinara, za medijske i socio-humanitarne aktivnosti.

Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata je završen i 46 miliona dinara su podeljena na 19 projekata. U planu za ove namene, bila su predviđena 2 miliona više, od ponuđenih i raspodeljenih sredstava.

Rezultati konkursa za sufinansiranje socio-humanitarnih aktivnosti, tek treba da budu poznati. Za tu oblast biće izdvojeno 58 miliona dinara.

Ovog meseca, predstoji raspisivanje javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata i projektnih aktivnosti od javnog interesa i u poljoprivredi.

Aktivnosti od javnog značaja, koje će realizovati udruženja građana, biće finansirana sa 5,5 miliona dinara.

Udruženjima poljoprivrednika namenjena su dva miliona dinara.

Za projekte u kulturi, javni konkurs biće raspisan sledećeg meseca. Udruženja građana, koja će realizovati takve projektne aktivnosti, mogu da računaju na 4,5 miliona dinara.

Raspisivanje poslednjeg konkursa planirano je za maj. Na njemu će se dodeljivati sredstva za organizovanje dobrovoljnog omladinskog rada. Pravo da konkurišu imaju udruženja građana, a najmanji broj učesnika u projektu je 200. Za tu namenu planirana su dva miliona dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari