Šesto gradilište u okviru projekta „Čista Srbija” u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

U kragujevačkoj Mesnoj Zajednici Ilićevo počeli su danas radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija” u ulicama Dimitrija Katića i Svete Pavkovića.

Radove su obišli Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika sa saradnicima.

– Ovo je šesta mesna zajednica u kojoj otpočinjemo radove i postižemo planiranu dinamiku kao što smo i obećali građanima. U Maršiću, Malim Pčelicama, Beloševcu radovi se privode kraju, završavamo Brđansku ulicu a danas se asfaltira Ulica Milivoja Bankovića Sićka u Beloševcu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, zahvaljujući se ekipama koje rade na terenu ali i građanima na strpljenju jer se u narednom periodu otvaraju nova gradilišta.

Momčilović je podsetio da je završeno planiranje druge faze i novih 55 kilometara kanalizacione mreže od kojih je 13 kilometara u Kormanu, a koji su planirani u okviru izgradnje deponije u Vitlištu.

– Drugom fazom predviđena je rekonstrukcija najvećim delom već postojeće kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. Uskoro krećemo sa izradom idejnih rešenja nakon toga ide projektovanje, lokacijski uslovi i u planu je da s proleća krenemo sa rekonstrukcijom centralnog gradskog jezgra a onda i rešavanje pitanja ulica što su neka od pitanja koje građani najčešće postavljaju a i u interesu grada je da ulice u centru budu asfaltirane, istakao je on.

Po njegovim rečima uskoro će biti otvorena gradilišta i u drugim delovima grada, jer su sva ispitivanja završena i time se postiže obećana dinamika radova.

Inače, kako je rečeno, ulice Svete Pavkovića i Dimitrija Katića u naselju Ilićevo, spadaju u grupu prvog prioriteta u okviru projekta „Čista Srbija” na teritoriji ove kragujevačke prigradske mesne zajednice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari