Sindikat GSP: Autobus na liniji 78 u Beogradu se zadimio, ali nije bilo požara 1foto FoNet/Beoinfo

Autobus na liniji 78 pokvario se danas oko 13.40 u Bulevaru oslobođenja u Beogradu, kod Slavije, ali osim pojave dima, nije bilo požara. Zoran Stefanović, predstavnik sindikata „Pravda“ u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) rekao je za N1 da je prema informacijama koje ima, autobus imao problem sa sistemom za hlađenje.

„Crevo za antifriz je puklo i taj antifriz se izlio preko motora i došlo je do pojave dima, pa su ljudi pomislili da je došlo do zapaljenja, međutim, sva sreća da nije“, rekao je Stefanović, piše N1.

Autobusima na liniji 78 upravlja privatna firma „Banbus“, a sredinom marta je na istoj liniji i u istoj ulici, sa jednog autobusa otpao točak koji je jednu ženu usmrtio, a drugu povredio.

„Ako ovaj Privremeni organ sada od tri člana želi da pravi javno-privatno partnerstvo sa ovakvim privatnim prevoznicima, mislim da to nije dobro za građane koji koriste usluge javnog gradskog prevoza“, rekao je Stefanović.

Podsetimo, autobus se pokvario u Bulevaru oslobođenja nedaleko od Slavije, gde su u istoj saobraćajnoj traci i tramvajske šine, što je izazvalo kolaps koji je trajao oko 40 minuta.

Opširnije pogledajte u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari