Sindikat „Nezavisnost“: Protest zdravstvenih radnika 23. novembra, posle toga štrajk

Ostavite komentar


  1. Ćute, trpe, slušaju, mašu zastavicama i potpisuju robovlasničke ugovore samo da se dokopaju ili zadrže posao i sete se da štrajkuju pred izbore jer misle da će tako najlakše da dobiju nešto malo para. To nije borba to je kukavičluk i oportunizam. Kakvo nam je zdravstvo i u kakvim uslovima rade do sada su 100 pute trebali da protestuju. S druge strane, iz moralnih razloga ne bi smeli da štrajkuju obustavom rada već da protestuju na drugi način ali ko sada misli o moralu.

  2. U Srbiji je plata lekara najniza u odnosu na plate lekara svih zemalja u okruzenju. Zato nam deca, po zavrsetku studija na Medicinskom fakultetu koje traju 6 godina, i odlaze u Nemacku, pa cak i u SAD, a nas nece imati ko da leci…

  3. Nećemo se iscrtati samo na jednu kategoriju. Plate u svima koji rade u zdravstvu su jadne i bedne. Dodajte mimo plate topli obrok i regres, pa da se bar sa te strane mrdnemo sa mrtve tačke.

  4. A zašto niste štrajkovali za vreme žutaća kad su vam plate bile mnogo manje nego što su sad???
    Jesu li rudari nekad u životu izašli na ulice i da štrajkuju???

  5. Negovateljica -46 500!SSS +kvalifikacija! Nema ni topli obrok,zimnicu,regres a za svaki dan koji ne radi bilo zbog godišnjeg odmora,bolovanja ili slobodnog dana joj se odbije od te plate koju sam navela prevoz!Za nas je i štrajk problem jer u tom slučaju svi znamo šta bi bilo sa tolikim brojem ljudi koji zavise od toga da li će neko doći da ih nahrani i presvuče.Zbog toga se ne odlučuju da štrajkuju!

  6. I u pravu ste,u vreme žutaća je plata bila oko 20 000 i potpuno se slažem da je i tad trebalo štrajkovati pa neka neko razmisli o kategoriji negovateljica.Možda nam je malo prekipilo!

  7. Naravno da nisu bili bolji ali ni ovi se nisu proslavili.Radnica na kasi u DM-u ima za trecinu vecu platu od sestre

  8. Koga briga za žute, plave,male zelene?Negovateljica sa svojom platom ne razmišlja o politici,samo traži da bude adekvatno plaćena a ne ponižena sa tom platom

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.