Sindikat prosvetara tvrdi da MUP traži školama da naprave spiskove „problematične dece“: Ministarstvo prosvete to negira

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije oglasio se na svom Fejsbuk nalogu

Ostavite komentar


  1. Kom bolidu je to palo na „pamet“ Da li su definisali sta je to provlematično dete KO to procenjuje, i sta s tim, da ga prate i ptevasputaju. A SETAJU VIŠESTRUKI POVRATNICI, OSUDJIVANI SILOVATELJI I UBICE, NASILNICI, NEMA KONTROLE ZABRANE PRILASKA POUBIJASE NEBROJENO ZENA… MA BRE…

  2. Ooooo
    Počeli su i
    Spiskovi ….
    Gašiću
    Ostavka
    Bolje da prodaješ
    Keramiku .

  3. Da li ste vi svi normalni? Šta je problem sa spiskovima problematične dece? Koga hoćete da zaštitite, male huligane ili monstrume. Pa zar niste videli šta mogu da urade? Sram vas bilo.

  4. Da, istina je. Mi smo u Užicu dobili ovaj dopis što se i vidi u dokumentu. Otprilike, odeljenske starešine treba da budu doušnici, pa deca neka dokazuju da su nevina.

  5. Jel to bolesnoj opoziciji pada napamet. Dete svako vidi iz svog ugla. Ja bih kao roditelj, napravila problem. KO je taj, da ocenjuje decu, da li su u problemu. Sramota za boles u opoziciju.

  6. Nije li ovo protivno vazecim zakonima u nasoj zemlji? Ovakvi spiskovi podsecaju na zemlje bez demokratije i crne periode u istoriji covecanstva. Da se ne krsi mozda zakon o zastiti podataka i privatnosti? Po kom kriterijumu skola odredjuje ko je peoblematican a ko ne? Da li je ovo moguce…

  7. Šta znači problematično dete? Ovaj mali nije bio problematičan po tim njihovim aršinima

  8. Sta je tu skandalozno? I treba da se zna ko su ti nasilnici i njihovi roditelji u skoli.

  9. Šta li će im spiskovi kad po zakonu nemaju pravo da primene silu i represivne mere. Možda samo da se sami sačuvaju od agresivne dece.

  10. Spisak za MUP ne, ali nastavnik mora da ima puno pravo da učenike pošalje kod školskog psihologa. Danas psiholozi u školama ništa ne rade jer se nastavnici plaše reakcije roditelja ako pošalju dete kod psihologa. Ljudi u Srbiji još uvek ne shvataju da je psiholog neko ko zna da se približi deci i reši probleme. To nije osoba koja se bavi bolesnom decom, već neko ko potstiče decu da otvoreno razgovaraju o onome što im smeta.

  11. Komentari na ovaj tekst sve govore, ovde je narod bolestan, nije ni cudo sta nas je snaslo. Uskoro ce da se razmatra koliko je 2+2 jer sva ima pravo na slobodu govora, razmisljanja,…

  12. Mislim da je korisnije da od dece zatraze da naprave spiskove problematicnih nastavnika.

  13. Problematična deca su uvek bila štićena da bi završila školu, manje problematična su kažnjavana zbog proseka i danas se pitamo zašto se dešavaju stvari koje su za očekivati jer su delo neodgovornosti iz prošlosti prosvetnog sveta.

  14. Trebalo je to uraditi mnogo ranije…ne bi se onda desilo ovo što se desilo!
    A vi što su vam usta puna „demokratije“,idite i recite to onim jadnim roditeljima što su ostali bez dece.

  15. Bolje da oni dostave spiskove problematičnih policajaca bio bi podugačak.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.