Sindikat “Sloga” najavio protest poštara 6. oktobra u Beogradu 1Foto: sloga.org.rs

Sindikat radnika pošte „Sloga“ zakazao je za sredu, 6. oktobar, sa početkom u 14 časova, veliki protest ispred Vlade Srbije.

Protest će se održati zbog lošeg materijalnog položaja i radno pravnog statusa radnika zaposlenih u JP „Pošta Srbije“,s aopštio je sindikat “Sloga”.

Dan uoči najavljenog protesta u Beogradu, nezadovoljstvo zbog stanja u JP „Pošta Srbije“ su, ispred glavne pošte u Zrenjaninu, iskazali predsednik sindikata „Sloga“ u Zrenjaninu Petar Petrović i njegov kolega Dragan Živanov.

Oni sede ispred ulaza u glavnu poštu sa natpisom „Pošta, socijalni slučaj“i najavljuju da će članovi sindikata „Sloga“ biti ispred ulaza u glavnu gradsku poštu od 7 do 15 časova, kako bi skrenuli pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavaju radnici ove firme.

– Nezadovoljni smo platama, već godinu i po dana nas lažu, obećavaju, a ništa ne ispunjavaju. Što se tiče zrenjaninske pošte, situacija ovde je postala neizdrživa. Progone radnike, ucenjuju ih, da se vakcinišu i da se učlane u vladajuću partiju, kako bi im ugovor bio produžen – tvrdi Petar Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari