Sindikat Sloga: Smrću direktora "MB Namenske" umrla je i pravda za porodice poginulih 1Foto: Nenad Kovačević

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da je jutros, iznenadnom smrću direktora „MB Namenska“ u Lučanima Radoša Milovanovića, „umrla i pravda za porodice tragično stradalih radnika pod njegovim višedecenijskim vođenjem fabrike“.

„Žao nam je što radničke porodice Milivojević i Ignjatović nisu dočekale pravdu, u slučaju koji bi u svakoj iole normalnoj evropskoj zemlji odavno bio rešen adekvatnom kaznom i smenom direktora državnog preduzeća koji je odgovoran za smrt gotovo 18 radnika u Namenskoj industriji ‘Milan Blagojević’ koju je on, nažalost, pod veoma sumnjivim okolnostima i mimo svih zakona vodio i u osmoj deceniji života“, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata „Sloga“ navode da se nadaju „da će drugi akteri koji su podržavali Milovanovića i koji su sa njim saučestvovali u zločinu prema radnicima, na bilo koji način, krivično odgovarati pred sudom i da se ovim neće staviti tačka na slučaj koji je pokazao svu trulež pravosudnog sistema prema običnom čoveku, pre svega, radniku“.

Direktor „MB Namenska“, Radoš Milovanović, preminuo je tokom noći.

Njemu je suđeno za smrt dvojice radnika „Namenske“ Milomira Milivojevića (25) i njegovog kolege Milojka Ignjatovića, koji su preminuli od povreda zadobijenih u požaru u priručnom magacinu fabrike, 14. jula 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari