Preminuo dugogodišnji direktor lučanske vojne fabrike Radoš Milovanović kome se sudilo zbog smrti dvojice radnika 1Radoš Milovanović/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Radoš Milovanović (78), dugogodišnji direktor fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ Lučani, preminuo je jutros od posledica srčanog udara u lučanskom domu zdravlja.

To je za Danas potvrdila Milka Božić, portparolka tog preduzeća.

Bio je među direktorima sa najdužim stažom u Srbiji. Na čelu lučanske vojne fabrike, koja zapošljava oko 1.300 radnika, bio je od 1982. godine. Kao pukovnik vojske je penzionisan 2004. godine, ali je nastavio da obavlja funkciju direktora.

Slovio je za uticajnog i moćnog čoveka, bliskog svim vlastima za vreme njegovih direktorskih mandata, a na izborima 2018. godine u Lučanima, pozivao je radnike te fabrike da glasaju za Aleksandra Vučića.

Pripisuju mu se zasluge za obnovu fabrike, posle Nato bombardovanja 1999. godine, i njeno kasnije uspešno poslovanje.

U Osnovnom sudu u Ivanjici, u toku je sudski proces protiv njega i još dvojice fabričkih rukovodilaca – Vladimira Lončarevića  i Toma Stojića, zbog smrti radnika Milomira Milivojevića (25) i Milojka Ignjatovića (55), koji su nastradali nakon eksplozije baruta koja se dogodila 14. jula 2017. godine.

Suđenje, koje se do sada često odlagalo, počelo je 3.oktobra 2019. godine, kada su radnici lučanske fabrke došli ispred ivanjičkog suda da podrže direktora, a neki od njih su vređali porodicu nastradalog Milomira Milivojevića.

Taj sudski proces je pokrenut zahvaljujući upornosti oca poginulog Milomira – Milovana Milivojevića, koji je optužio nadležne da prikrivaju okolnosti pod kojima se dogodila nesreća i da štite direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari