Sindikat „Sloga“ traži izvinjenje od Lazara Ristovskog zbog serije "Tunel" 1Foto: https://www.lazarristovski.com/

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju javno izvinjenje od izvršnog producenta Lazara Ristovskog, scenarista Petra Ristovskog i Vladimira Ćosića, kao i od produkcijske kuće serije “Tunel”, koja se emituje na kanalu Superstar MTS kablovskog operatera, zbog scene u jednoj od epizoda, saopštio je ovaj sindikat.

„Naš zahtev je izazvan događajem u četvrtoj epizodi serije, gde je došlo do grube uvrede našeg sindikata i naših članova i odnosi se na nezakonitu upotrebu pristupnice našeg sindikata, koja je prikazana u kontekstu fiktivnog sindikata pod kontrolom vlasnika fabrike. Smatramo da je ovakav prikaz ne samo neukusan, već i štetan, jer ima nameru da ponizi i umanji ugled našeg sindikata, a posebno ugled predsednika Željka Veselinovića, koji je, gle čuda, rodom iz Smedereva, grada u kojem se scenario štrajka radnika odvija“, saopštila je Sloga.

Dodaju da razumeju da scenario može zahtevati određenu fikciju, „ali korišćenje autentičnih materijala, bez saglasnosti jednog od najborbenijih sindikata u Srbiji, njegovog predstavljanja u negativnom kontekstu, za nas je uvredljivo i neprihvatljivo“.

„Ovo se može tumačiti i kao bestijalna krađa našeg indetiteta, loga i atak izvršnog producenta da politički, kao neko ko javno podržava SNS namerno ide protiv našeg sindikata koji se svakodnevno bori protiv izrabljivanja radnika u Srbiji, posebno sa nesavesnim poslodavcima, bahatim stranim investitorima i svima onima koji ponižavaju radnike mizernim zaradama i uslovima rada ne dozvoljavajući im čak ni obavljanje fizioloških potreba“, navodi Sloga.

kako dodaju, ako izvršni producent i povezane strane ne izraze javno izvinjenje, njihov pravni tim će preduzeti sve neophodne zakonske korake protiv producenata i MTS-a, kao sponzora serije.

„Takođe ćemo pozvati sve naše članove i sve radnike širom Srbije na bojkot njihovih usluga, koje se, kako vidimo, koriste za neprimerene, prljave i nepoštene kampanje protiv sopstvenih građana, a u ovom slučaju, za omalovažavanje naših članova, ali i svih radnika širom Srbije koji vape za pravdom i pristojnim životom“, poručuje Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari