Sindikat vojnih penzionera u subotu na Gazeli 1Foto:: Ivan Damjanović

Sindikat vojnih penzionera pozvao je danas članstvo da se u subotu u 14 časova pridruži protestu ekoloških udruženja i građana na mostu Gazela u Beogradu.

Vojni penzioneri navode da su zbog diskriminacije, neusklađivanja i smanjivanja penzija od 2014 do 2021. godine organizovali 20 protesta sa zahtevima koji su dostavljani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ni na jedan zahtev nismo dobili odgovor. Pored protesta zbog donošenja zakona o ekspropijaciji, referendumu i narodnoj inicijativi kojima su nam ugrožena prava na imovinu i pravo da učestvujemo u predlaganju i donošenju odluka važnih za život naše dece i budućnosti Srbije, mi ćemo iskazati i svoje nezadovoljstvo zbog diskriminacije i nepravdi nanetih penzionerima“, saopštio je predsednik udruženja Jovan Tamburić.

Oni su pozvali predsednika Srbije da im se u subotu od 14 časova pridruži na Gazeli, ali bez buldožera, motki i farbe.

„Hoćemo da predsednik fotografiše one koje je ojadio svojom ekonomskom politikom. Očekujemo da nam odgovori na pitanja koja mu uporno postavljmo od 2015. godine: Kada će predstavnicima penzionera i zaposlenih biti vraćeno većinsko upravljanje Fondom PIO i njegova otuđena imovina, i kada će penzionerima oštećenim smanjenjem penzija od 1. novembra 2014. godine do 30. septembra 2018. godine, neisplaćeno biti vraćeno sa kamatom“, saopštio je Sindikat vojnih penzionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari