Sindikat Sloga: Krivična prijava protiv pukovnika Zorana Smiljanića zbog nepreduzimanja zaštitnih mera

Ostavite komentar


  1. Pitanje je i ko će da odgovara što je zaraženo više od 60 vojnika koji su prihvatali povratnike iz inostranstva u karantinu u Moroviću i kod Subotice. Ko je odgovoran što ti vojnici nisu imali odgovarajuću zaštitu. Pri tom treba imati u vidu da su sve armije, pa valjda i naša, osposobljene ne samo da opstanu već i da dejstvuju u uslovima upotrebe nuklearnog, hemijskog i biološkog oružja. Izgleda da je ministru vojnom Vulinu najvažnije da se slika kako dodaje jastuke i dušeke dok vojnici opremaju razne privremene bolnice a kad počnu da pristižu zaraženi onda se skloni i ostavi nedovoljno zaštićene vojnike. Pre neki dan je izjavio da niše neće ni da se objavlnuje broj zaraženih vojnika. Sve to ne treba da nas čudi kada znamo da je Vulin svojevremeno izbegao da služi vojni roka, navodno zbog slabog vida. Kad je došao na vlast naprasno je progledao i zavoleo uniformu ali ne i vojnike čijim se požrtvovanjem kiti. Ako postupke Vulina i ostalih aktuelnih političara možemo da shvatimo, ne razumemo to kako se ponašaju profesionalne vojne starešine.

  2. A šta je trebalo da uradi, da pusti desetak zaposlenih da idu porodicama ili po gradu i da se susreću sa drugim kolegama pa da rašire virus po kasarni. Svi koji su bili u kontaktu sa njim imali su priliku da budu izolovani u posebnom objektu.. Vojnik je bio u izolaciji dok nije stigao negativan test a sve što vojska radi, radi po propisanim pravilima i uputstvima. Bravo za prijavu prijatelji naše vojske, mešajte i dalje babe i žabe oko izvršavanja naređenja pa ma čija bila. Da nije bilo izolacije, a vojnik pozitivan na virus, koji bi član onda upotrebili kao osnov za tužbu. Sramite se foteljaši i klimači glavo, vetrenjače ste prave!

Ostavite komentar


Društvo

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa 9

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodna poslanica Ivana Rokvić izjavila je danas da novi pravilnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijskih usluga ne predviđa obavezno emitovanje kvalitetanog programa u koji spadaju dokumentarni, dečji, kulturno-umetnički i naučno-obrazovni sadržaji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.