Siniša Mali uložio žalbu, i zvanično potvrđeno Danasu 1foto FoNet/Kabinet

Ministar finansija Siniša Mali podneo je žalbu Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na rešenje doskorašnjeg dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića (koji mu je izrekao meru javne osude za povredu Kodeksa profesionalne etike), i zvanično je potvrđeno Danasu na Univerzitetu u Beogradu.

Osim Malog, žalbu su prethodno uputili profesori Dušan Teodorović i Ognjen Radonjić.

Odbor za profesionalnu etiku UB ima rok od 120 dana da donese odluku.

Podsetimo da je Odbor već jednom utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije jer je „doslovno preuzimao tekstove, odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja njihovih imena“.

Na osnovu tog rešenja Odbora, Senat UB je poništio Malom diplomu doktora nauka.

Međutim, ceo slučaj je „pao“ na Upravnom sudu zbog proceduralnog propusta jer je Odbor za profesionalnu etiku preinačio odluku NN veća FON-a, umesto dekanovu.

U trenutku kada je Odbor odlučivao, pred sobom je imao samo odluku NN veća, jer tada odluka dekana nije bila doneta. Posle naloga suda, dekan je odluku doneo i na nju su upućene pomenute žalbe.

Doktorska disertacija Siniše Malog osporena je još 2014. godine, u vreme dok je rektor Beogradskog univerziteta bio Vladimir Bumbaširević.

Zanimljivo je da je u tom trenutku na čelu FON-a bio Milan Martić, koji je pre nekoliko dana ponovo izabran za dekana ovog fakulteta. Martić je u međuvremenu bio i predsednik Saveta FON-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari